The Voice Kids winnares treedt op tijdens Depressiegala 2017

mental-health-foundation-voicekids-laura-2

Zangeres Laura van Kaam (18) zal optreden tijdens het Depressiegala op maandag 16 januari 2017 in Theater Amsterdam. Laura lijdt momenteel zelf aan een zware depressie en wil met haar muzikale bijdrage een steun zijn voor iedereen die kampt met depressiviteit.

“Het Depressiegala zie ik als een kans om mijn verhaal ook via mijn muzikale weg te kunnen vertellen”, zegt de jonge zangeres die vorige week via Facebook bekend maakte dat ze ernstig depressief is.

“Muziek geeft mij de energie en kracht om deze zware periode te kunnen doorstaan”

Taboe

Het Depressiegala is een initiatief van de Mental Health Foundation die door middel van meer openheid over depressie het taboe op deze ziekte wil terugdringen. “Het is zo knap dat Laura er open voor uit is gekomen”, zegt psychiater en voorzitter van de stichting Bram Bakker. “Daarom hebben we haar direct uitgenodigd voor een optreden tijdens het gala. Er open over praten is namelijk de belangrijkste stap. Alleen dan kunnen signalen van een depressie al in een vroeger stadium worden herkend en erkend”.

Opluchting

Laura vond het doodeng om haar depressie openbaar te maken op Facebook. Toch was het voor haar niet een beslissing die ze van de een op de andere dag nam. “Ik was er op dat moment helemaal klaar voor”, zegt ze. “Dat er zoveel op werd gereageerd had ik niet verwacht. Het voelde als een enorme opluchting. Ik ben overspoeld met lieve kaarten, bloemen en berichtjes. Ik kreeg zelfs reacties van meisjes die ook depressief zijn en het hun ouders gingen vertellen.”

Depressiegala 2017

Het Depressiegala vindt plaats op maandag 16 januari 2017 in Theater Amsterdam. Naast Laura van Kaam hebben ook cabaretier Mike Boddé, kleinkunstenares Martine Sandifort, presentatrice Anita Witzier, voetbalkenner René van der Gijp en cabaretier Marjolijn van Kooten hun medewerking aan het gala toegezegd. Ze zullen dan specifiek aandacht vragen voor depressie bij jongeren en jonge vrouwen. Depressieve klachten vormen bij deze groepen namelijk de meest voorkomende gezondheidslast. 1 op de 15 jongeren en 1 op de 20 volwassenen hebben er last van.

Toegangskaarten

Volgens de Mental Health Foundation is er meer aandacht  en kennis nodig om deze volksziekte, inmiddels in de top 3 van gezondheidsproblemen, te voorkomen.

“Praten over een depressie moet net zo normaal worden als praten over lichamelijke klachten”

– Bram Bakker

Toegangskaarten voor het Depressiegala zijn verkrijgbaar via www.depressiegala.nl.

 

Bekijk meer video’s op Laura’s eigen youtube kanaal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *