Depressiegala valt dit jaar op 16 januari 2017

mentalhealthfoundation-depressiegala

Artiesten doorbreken taboe rondom depressie. Mike Boddé, Anita Witzier en Marjolijn van Kooten zijn de eerste prominente Nederlanders die toegezegd hebben om een bijdrage te leveren aan het Depressiegala in Theater Amsterdam.

De Mental Health Foundation organiseert op “Blue Monday”, maandag 16 januari 2017 het 2e Depressiegala.

Mike Boddé, Anita Witzier en Marjolijn van Kooten zijn de eerste prominente Nederlanders die toegezegd hebben om een bijdrage te leveren aan het Depressiegala in Theater Amsterdam. Ze vragen dan specifiek aandacht voor depressie bij jongeren (13-18 jaar) en jonge vrouwen (18-35 jaar). Depressieve klachten vormen bij deze groepen de meest voorkomende gezondheidslast.

Het Depressiegala moet het taboe dat heerst op depressie helpen wegnemen en jongeren en jonge vrouwen stimuleren om met elkaar over emoties zoals verdriet, angst en eenzaamheid te praten. Dit kan helpen om een depressie in een vroeg stadium te herkennen en te behandelen of zelfs te voorkomen.

1 op de 5 vrouwen en 1 op de 15 jongeren hebben last van een depressie. Op dit moment zijn ruim een half miljoen Nederlanders depressief. Het doel van het gala is om depressie op een positieve manier onder de aandacht te brengen. De presentatie is in handen van Anita Witzier. Binnenkort volgen meer namen van bekende artiesten die een bijdrage zullen leveren aan het gala.

De Mental Health Foundation is in januari 2016 opgericht. De stichting maakt zich het komende jaar sterk voor meer openheid over en preventie van depressie en andere psychische ziekten.

Steun onze missie en word donateur!

Bestel hier alvast je kaarten

Op www.depressiegala.nl vind je ook meer informatie over het programma.

Eén gedachte over “Depressiegala valt dit jaar op 16 januari 2017”

 1. EEN DEPRESSIE IS EN BLIJFT EEN GEACTIVEERD STRESS RESPONSE SYSTEEM. DE BEKENDE
  HYPOTHALUMUS HYPOFYSE BIJNIER AS IS GEACTIVEERD. PSYCHOANALYSE, PSYCHOTHERAPIE,
  COGNITIEVE THERAPIE, COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE IS WEL LEUK EN AARDIG, HET
  IS ALLEMAAL PLACEBO. MEDICATIE NIET! WAT HEBBEN DEPRESSIEVE MENSEN MET ELKAAR GEMEEN, DAT ZE ALLEMAAL OP EEN ANDER TIJDSTIP UIT EEN DEPRESSIE KOMEN. DE TIJD IS DE
  HERSTEL FACTOR EN NIET HET PRATEN. PRATEN IS HET LEDIGEN VAN DE GEESTELIJKE NOOD,
  NIET MEER NIET MINDER. PERSOONLIJKE ERVARING, LEEFTIJD 60 JAAR, PLUSMINUS 15-20 JAAR
  SUICIDAAL GEWEEST, PLUS MINUS 30 PSYCHIATERS GESPROKEN, 2 HOOGLERAREN PSYCHIATRIE,
  4X OPGENOMEN. PSYCHIATRIE ZONDER TECHNOLOGIE IS WAARDELOOS, EEN GROTE PLACEBO
  DIENST VERLENING, VOOR JULLIE IS DIT EEN MONEY SPINNER. WAT IS EEN INNOVATIE IN DE PSYCHIATRIE: GA NAAR HOLSBOER.DE EN NAAR HMNC.DE, WANNEER U BLOED INLEVERT MAKEN
  ZIJ EEN GENETISCH PROFIEL, DAT GENETISCH PROFIEL COMBINEREN ZIJ MET DE BESTAANDE ANTIDEPRESSIVA. ZO KOMT DE BESTE KEUZE TOT STAND. DUS GEEN GOK PILLETJE VAN DE PSYCHIATER. IK HEB HET GEZIEN OP ERASMUS ZIEKENHUIS IN ROTTERDAM. MINDER PRATEN
  EN MEER TECHNOLOGIE IS DE TOEKOMST. IK WEET HET NIET ZEKER, MAAR VOLGENS MIJ KOMT
  DEZE METHODE VAN HOLSBOER AF. IN DUSSELDORF KUNT U OOK BLOED LATEN PRIKKEN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *