Organisatie

Mental Health Team

Marielle_MHFMariëlle Horsting (directeur)
Mariëlle Horsting organiseerde samen met psychiaters Bram Bakker en Esther van Fenema het eerste Nederlandse Depressiegala en is vanaf de start de drijvende kracht achter de Mental Health Foundation. Met haar jarenlange ervaring in de gezondheidszorg komt zij op voor de rechten van de patiënt. Ze geeft patiënten een stem en laat hen op beleidsniveau meebeslissen over zorg en kwaliteit van leven, innovatief onderzoek naar nieuwe behandelopties en toegang tot de beste zorg.


Anneke_MHFAnneke Dijkstra (officemanager)
Anneke Dijkstra is de spin in het web van de Mental Health Foundation. Als eerste aanspreekpunt zorgt ze voor structuur in de organisatie en ondersteunt ze projecten op secretarieel niveau. Met haar praktische en open houding vindt ze voor alles een oplossing. Anneke zet zich met hart en ziel in voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.


Marjo_MHFMarjo van Lijssel (persvoorlichter)
Marjo van Lijssel is journalist, auteur van non-fictie boeken en PR-strateeg. Ze werkte jarenlang bij diverse televisieprogramma’s, magazines en kranten. Bij de Mental Health Foundation is ze aanspreekpunt voor de media. Marjo zal alles uit de kast trekken om het thema depressie op de journalistieke agenda te zetten. Zelf leed ze ook jarenlang aan hevige angsten en depressieve periodes.


Marjolijn_MHFMarjolijn van Kooten (communicatie)
Marjolijn is communicatieadviseur, cabaretier en auteur. Samen met Bram Bakker speelt ze de taboedoorbrekende voorstelling Geen paniek in de theaters. Ze schreef het boek Schijtluis, over leven met een angststoornis en werkt al jaren als creatieve communicatiestrateeg in de gezondheidszorg. Marjolijn heeft zelf jaren last gehad van angst en depressie en het is haar missie om hier meer openheid over te creëren.

 

Bestuur

De Mental Health Foundation heeft geen winstoogmerk. De met de activiteiten behaalde opbrengsten laat ze ten goede komen aan haar doelstellingen. Het bestuur werkt op vrijwillige basis.

brambakkerBram Bakker (voorzitter)
Bram Bakker is psychiater bij Zorg van de Zaak. Daarnaast is hij actief als uitgever bij Uitgeverij Lucht en als auteur van boeken over sport en gezondheid. Samen met cabaretier Marjolijn van Kooten toert hij met het programma Geen paniek langs de Nederlandse theaters.


Esther_MHFEsther van Fenema (organisator Depressiegala)
Esther van Fenema is psychiater bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Ze is ook professioneel violiste en oprichter van de Muziekpoli in Leiden. Daarnaast schrijft ze columns voor ThePostOnline en interviewt voor opinie TV Café Weltschmerz.


Harry_MHFHarry Duursema (secretaris/penningmeester)
Harry Duursema is jurist en financieel adviseur. En daarnaast is hij vooral levensgenieter.

 


Rohit_MHF

Rohit Gulati (bestuurslid)
Investeerder en partner van managementteams en aandeelhouders